I made it!

Om man bortser från all skit runtomkring och mitt mående rent generellt, så har den här veckan varit ganska bra hittills. I och med att jag fick fast anställning på jobbet så tillkom även kravet på utbildning i kontraktet, vilket inte gör mig något då jag faktiskt vill utbilda mig. Men jag har ju redan sen jag började som vikarie försökt att hitta en utbildning – vilket har varit omöjligt. Studievägledaren och jag hade mailkontakt för ganska länge sedan och då fick jag reda på att “jag enligt lag inte kunde få någon hjälp då personer utan fullständigt gymnasiebetyg gick före”. Jag hade ett par förslag, men inget fungerade. Så jag vände mig till arbetsförmedlingen, men de kunde inte hjälpa mig om jag inte var helt arbetslös. Jahopp. Nu när jag fick min fasta tjänst bokade jag ett möte hos ovan nämnda studievägledare och efter tio minuter så verkar allt ha ordnat sig, tydligen har de ett tätt samarbete med bland annat Värnamo så jag ska prata med studievägledaren där om det finns plats på utbildningen och i sådana fall så “hjälper de mig ju givetvis i och med att jag har en fast tjänst”. Hmm…

Jag är sjukt glad över detta och hoppas på att allt ordnar sig samt att jag själv orkar med det hela. Och igår gjorde jag något stort för att vara mig, åtminstone nu det senaste. Jag hade bokat tid för klippning i Värnamo (eftersom att vi åker och hälsar på mormor i Värnamo) och det betydde att jag skulle behöva köra IN I Värnamo HELT SJÄLV! Gissa vem som var panikslagen? Jag hade fan GPS:en på de där korta 2 kilometrarna till frisören från sjukhuset och det kändes som att jag skulle få en blackout när som helst (har fått en innan när jag körde bil – ej att rekommendera). Men jag fixade det och körde inte ihjäl någon, däremot KANSKE jag råkade köra in på parkeringen från helt fel och förbjudna håll. Men va fan liksom? 😉

Fixade även att sitta en hel timma hos frisören utan att få en ångestattack och det är ett stort framsteg – så jag är fruktansvärt nöjd med mig själv och håret så klart. Det blev en ganska kort frisyr för att vara jag och jag tror inte att jag passar speciellt bra i den. Men jag gillar den och då får det vara så! Och det är jävligt skönt att vara utan det där långa jäkliga håret som fastnade överallt, var allmänt i vägen och som tovade ihop sig så fort man la ifrån sig borsten.

Sammanfattning: en väldigt bra vecka so far, hoppas att den fortsätter i samma anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*