Jobb, jobb, jobb

Vet ni hur galet trött jag känner mig eller? Har varit ledig idag, men det känns inte som att det räcker. Har jobbat måndag, tisdag, onsdag och är ledig idag. Sen jobbar jag fredag, lördag, söndag och måndag innan jag är ledig en dag igen. Man blir lite lätt sliten då… Å andra sidan, jag har sagt det innan och jag säger det igen; jag älskar mitt jobb! Jag vet att det låter klyschigt och att många tror att man bara säger det för att. Men det är så. Visst fan vaknar jag upp ibland och känner “NEEEEEEJ!” – men det beror på att jag är så jävla morgontrött eller så har jag helt enkelt en kass dag. Att jobba på ett demensboende är så himla givande och ordet problemlösning får en helt ny betydelse. Inte för att det finns en massa problem som ska lösas. Men att jobba med människor som tänker och känner väldigt olika från dag till dag, på ett sätt som vi friska inte alltid förstår oss på – det kräver uppfinningsrikedom. Sen är det dock ett både fysiskt och psykiskt krävande jobb och vissa dagar är man helt dränerad på energi, men det är för att man hela tiden ger 200% av sig själv. Du ler, uppmuntrar, svarar på frågor, kramar om, leder rätt, förklarar och stöttar människor som på många sätt och vis känner sig ledsna och vilsna. Då blir du dränerad. Och det betyder inte att du inte gillar ditt jobb – tvärtom. Hade du inte tyckt om det skulle du aldrig stannat kvar, eller hur? Nä, jag älskar verkligen mitt jobb – även om jag vissa dagar är lite trött. 😉

Och på tal om jobbet! Igår frågade chefen om jag kan tänka mig att stanna kvar hos dom en längre tid, nämligen fram till maj nästa år. Givetvis svarade jag ja och gjorde ett x antal bakåtvolter inombords. Gissa hur skönt det känns? Nu kan jag känna mig mycket lugnare när jag vet lite vad jag ska göra här framöver. 😀

Tänkte slänga in en bild på odlingsbädden med kål, var ute i landet igår och tog en bild. Jävlar vad det har växt! Måste se till att höja fiberduken så att det får plats där under. Är dock lite nojjig över att själva odlingsbädden är för…överbefolkad? Längtar till nästa säsong, för då ska jag ha mer utrymme och ordning och odla en massa andra grödor dessutom. Den största frågan blir väl vad jag ska göra av allt? 😉

20150715_183958
Ja just det! Plockade in middag tidigare när jag var och pillade i landet. Potatisen är av sorten “Timo” och är jävligt god – bara så att ni vet!

IMG_20150716_150114

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*