Hallå? Någon här?

Man tänker; “Jag ska bara göra det här först och sen bloggar jag” eller “Jag skriver senare i veckan” och helt plötsligt har det gått två månader. Lätt hänt, vet ni. 😉

På jobbfronten ser det ljust ut, det är väl mestadels därför bloggen har blivit lidande. Jag gick ju på en schemarad den 13 april och fortsatte att jobba på den fram till sista maj. Sen fick jag hoppa på en annan schemarad från och med den första juni och den ska jag gå på under sommaren. Jobbar ju “bara” 75%, men det blir ju ganska många pass ändå. Trivs dock hur jäkla bra som helst, så det gör inget. Har världens bästa kollegor (på riktigt alltså!) och så himla fina hyresgäster. Förra veckan var jag i Reftele på en delegeringsutbildning och nu i veckan hade sköterskan hos oss fått resultatet på det lilla “provet” man fick göra. Så nu har jag även fått delegering, vilket kommer att underlätta sjukt mycket. Istället för att behöva springa efter alla andra när någon man hjälpt ska ha medicin, så får jag ge dom medicinen själv. Det är en sån liten sak som gör sån stor skillnad. Under förra mötet vi hade så blev jag även utsedd till både Miljö- och hörselombud för vår avdelning – det ni! 😉

Annars rullar det väl på ganska bra med allt. Under vissa perioder känner jag dock att hundarna blir lite åsidosatta, men det ska bli bättre det med. Får jag in bra rutiner dom dagarna det är lite rörigt så blir det bra! Omega löper dock just nu, så de hålls isär så att det inte händer någon olycka.

Det mesta jag har planterat växer på bra. Min ursprungliga plan gällande köksträdgården fick ju läggas på is, så nu har jag en rörig och väldigt halvfärdig miniversion av min köksträdgård. Än så länge har jag två odlingsbäddar klara. En större där jag har satt fyra sorters potatis och en mindre där jag satt morot, sallad och lök. Tanken är väl att jag ska försöka fortsätta att gräva lite nu i helgen när jag är ledig. Måste få ner resten av det som ska odlas och ganska snart är det dags att sätta ut tomater och gurkor!

Ni får någon odlingsrelaterad bild så länge, så ska jag försöka att hitta motivationen till att fota lite mer nu framöver. Har knappt rört kameran sedan jag skrev sist…

06jun006Jag fick ett par jordgubbsplantor för ett tag sedan och där ser det ut att bli jordgubbar! Ska köpa in fler plantor så att det blir mycket mer jordgubbar i sommar.

06jun008Potatislandet.
Alla fyra sorterna syns; Asterix (längst bort i bild), Minerva, Timo och Maris Bard. Landet delas av med hjälp av Tagetes (där några av dom givetvis dött).


06jun008Tre av mina fyra gurkplantor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*