Tirren, trädgårdsmästaren.

Vad har jag då pysslat med den senaste tiden? Jo, jag har fått för mig att jag ska bygga/gräva mig en köksträdgård! Jag har alltid älskat att pyssla i trädgården, men det har aldrig riktigt blivit några projekt av det. Men nu när jag bor i lillstugan och har en gigantisk trädgård att hugga tänderna i (efter att ha bett min mor om lov) så hade jag tänkt skrida till verket. Har köpt hem jord, fröer och min mormor såg till att jag fick den där fantastiska trädgårdsboken ( “Handbok för köksträdgården” av Lena Israelsson) som jag suktat efter.

Jag har påbörjat planeringen av själva ytan – men skulle nog behöva hjälp med att gräva upp allt. Det löser sig iaf! Sen har jag påbörjat förkultiveringen av en del plantor (tomat, paprika, chili, blomkål och basilika) och några ska påbörjas om ett litet tag. Tänkte att jag kunde uppdatera här sen med utvecklingen av min lilla köksträdgård (låt oss nu hoppas på att något vill växa, jag brukar inte få mina växter att överleva…).

Jag har inte haft råd att köpa små drivhus till de mest krävande plantorna, men så kom jag på att jag sett en bild där de använder överdelen av en flaska som “hatt” när de planterat ut växten. Jag satt och filurade lite och sen kom jag på att jag kunde använda både toppen och botten av flaskan – och vips så hade jag små drivhus!

basilikaBasilikan har redan tittat upp…

drivhus001 drivhus002 drivhus003

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*