Att skaffa jobb…

Äntligen börjar jag att få lite ordning på tillvaron. När jag flyttade från Mullsjö så gjorde jag det med vetskapen om att jag hade jobb som timvikarie samt ett garanterat sommarvikariat nu till sommaren om jag stannade kvar. Förutom att behöva lämna världens finaste pensionärer och underbara kollegor så sved det lite extra när jag visste att jag flyttade för ett liv som arbetslös. Missförstå mig inte; jag trodde att jag skulle få jobb ganska fort faktiskt, jag menar, hur ofta klagas det inte över bristen på vikarier inom vården? Väl i Gislaved chillade jag ett tag, vilade upp mig efter plugg och ett ganska hektiskt jobbschema, men sen började allvaret. Jag skickade ut CV, mailade och slutligen ringde jag och fick som svar; “Inom kommunen anställer vi inte outbildade då vi har så hög utbildningsprocent…”. Aj. Då började paniken stiga litegrann om man säger så.

Anyhoo, jag skrev därför in mig på Arbetsförmedlingen och skickade en ansökan till Alfakassan (som skulle kräva ett helt inlägg för sig själv). Sedan har jag skickat in ansökan efter ansökan. När sommarjobben sedan utannonserades skickade jag in till i stort sett alla äldreboenden inom kommunen (som jag kan ta mig till utan körkort). Fick en arbetsintervju som personlig assistent och som jag inte hört något om (ironiskt nog ringde de för en liten stund sedan och ville träffa mig igen) – men efter det har det rullat på. Jag fick komma på en intervju hos ett demensboende i kommunen och väl där så kändes det hur bra som helst; jag kände mig hemma, kunde svara bra på frågorna och fick ett fantastiskt intryck av själva arbetsplatsen. Senare under veckan ringde telefonen och jag fick ännu en intervju inbokad, men den fick jag sedan ställa in då jag FICK JOBBET på det första boendet! 😀

Är fantastiskt glad över det här och det hela blev givetvis ännu bättre när de sa att jag kunde få gå jämte redan nästa vecka (vilket i mitt huvud betydde att jag kanske kan få jobba extra innan sommaren). Igår ringde de upp igen om nu har jag redan fem pass inbokade efter att jag har gått jämte. 😀 Och igår fick jag förresten ett mail angående en till intervju. Så ja, det går bra nu!

Är väldigt glad över att jag klarat av att hålla huvudet kallt, det var nämligen inte långt ifrån att nästan planerade en flytt tillbaka till Mullsjö…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*