Det är lätt att sova åtminstone

Efter två dagar (utöver måndagen) med min nya bästis så är jag fortfarande lika kär i den. Det är lite upp och ner med blodsockret, men så fort man hittar rätt basal och när jag sen kopplar hur bolusen (allt insulin jag tar utöver den ständiga basdosen) fungerar så kommer det att bli toppen. Idag på jobbet bråkade infusionssetet med mig. Började använda en modell som heter Inset 30, och då förs kanylen in i en 30° vinkel. I början tyckte jag att den här modellen verkade bra, den har en lite större “klisterlapp” som håller allt på plats. Men ganska snart efter att ha satt dit kanylen så har jag känt någon slags irritation samt smärta ibland. Det blir ganska ömt där kanylen sitter och idag på jobbet började det att blöda litegrann. Först fick jag panik, men höll sen huvudet kallt och väl på rasten kunde jag byta kanyl och placering – efter det fungerade det och kändes bättre. Men även det nya infusionssetet började snart att göra ont. Jag bestämde mig därför för att byta ut allt efter att jag hade duschat tidigare ikväll. Fyllde en ny ampull med insulin och valde ett annat infusionsset; Inset II. Än så länge känns den här modellen MYCKET bättre! Det återstår ju att se hur det känns imorgon och sedan på fredag, men jag tror nog att det lutar åt den här modellen. Nu sitter kanylen med en införingsvinkel på 90°, vilket gör att det inte gör lika ont när man kommer åt m.m. 

Annars är jag mest förvånad över hur lätt man vänjer sig vid att hela tiden ha med sig pumpen. Det enda jag skulle kunna klaga på är väl att slangen ibland kan vara lite i vägen, men det är ju också en vanesak. Det jag var mest orolig över var hur jag skulle ha pumpen när jag sover, men det är ju nästan det smidigaste. Jag kom nämligen på att jag köpte ett par oerhört fula pyjamasshorts på Gekås och dessa har jag ju inte direkt haft någon nytta av…fram tills nu. Jag har dom när jag sover och pumpen sätter jag på typ insidan av linningen med hjälp av bältesklämman som jag fick med i paketet. Sitter hur stadigt som helst! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*