Me and my best friend

Så sitter den där. Min fina, rosa, lilla pump. Och som jag älskar den!

Var så himla nervös när jag åkte till Jönköping idag, väl på sjukhuset mådde jag illa och ville helst vända och åka hem igen. Jag var inte speciellt nervös för själva pumpstarten i sig, utan det var mer för att jag inte hunnit läsa på så mycket som jag önskat innan själva starten – sen hittade jag inga bekväma pumpstartskläder heller. Men när vi väl satte igång så släppte allt, jag fick till och med beröm flera gånger för att jag var så påläst och förberedd inför mötet. 😉

Vi gick igenom pumpens grundfunktioner, vad man kan använda den till, hur det hela fungerar och sen tittade vi på infusionsset. Sedan fick jag sätta ett infusionsset på mig själv och därefter fylla en ampull med insulin. Jag var nog mest nervös över att fylla ampullen med insulin, vet inte varför – men det kändes som att det skulle vara svårt. Men icke, klart att det lär vara mycket pill med att få bort luftbubblor från gång till gång, men annars var det ingen fara. Efter det så fick jag sätta ampullen i pumpen och därefter förbereda den (kan gå igenom det mer en annan gång) inför att kopplas ihop med mig. Sen var det klart. Eller, det finns en massa avancerade funktioner i pumpen, men de ska vi prata mer om nästa gång vi ses. Det hade blivit alldeles för mycket information annars.

Såå…hur känns det nu då? Jag skulle nog inte kunna vara mer nöjd! Hade runt 10 i blodsocker strax innan samt en stund efter mötet, sen skuttade blodsockret upp till 12 efter att jag ätit en korv med bröd innan hemfärd. Men efter det har blodsockret legat mellan 4 och 6 hela tiden. Det lär ju ta ett tag innan man kan ställa in helt rätt basal och innan man lär sig hur mycket mindre insulin man behöver till måltider m.m., men sen jäklar. Älskar funktionen som visar hur mycket insulin jag har kvar i kroppen, vilket är något som innan har gett mig sjukt mycket ångest i olika situationer. Ibland när man inte vet om man kan göra vissa saker eftersom att man inte har en aning om blodsockret kommer att sjunka eller inte. Tidigare kunde jag avstyra en känning enbart genom att kolla blodsockret och sen se hur mycket insulin som fanns kvar i kroppen, därefter kunde jag knappa lite på pumpen och äta en dextrosol och nu ligger blodsockret närmare 5 igen.

Nu är jag mest spänd inför natten. Hur ska jag sova? Kommer jag att störa mig på pumpen? Kommer jag att rycka ur nålen? Och sen måste jag dessutom ställa klockan två gånger inatt för att kolla blodsockret. Men, det är en struntsak. Jag är så sjukt jävla nöjd hittills och det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut om några dagar/veckor! 😀

IMG_20140922_152259

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*