Sömn…

Mitt största problem just nu är att jag inte kan gå och lägga mig. Eller, rent fysiskt kan jag ju rätt enkelt ta ut linserna, borsta tänderna och sedan lägga mig. Det är mer psykiskt, jag vill helt enkelt inte lägga mig. Får ångest varje kväll när jag vet att jag måste sova. Sen när jag väl lagt mig och sedan ska vakna, vill jag inget hellre än att fortsätta sova. Så själva “grejen” är det där med att behöva gå och lägga sig. Jävligt knepig situation.

Den här veckan jobbar jag sju dagar utav sju. Skulle egentligen varit ledig idag samt på torsdag, men så behövde två kollegor vara lediga och ja…snäll som man är. Å andra sidan så gör det inte så mycket, imorgon jobbar jag exempelvis bara 3 timmar och sen har jag två kvällspass innan jobbhelg nummer tre av fyra drar igång. Well, behöver ju pengarna och samtidigt är det rätt skönt att få träffa kollegor och boende så mycket som möjligt innan jag slutar.

Idag skulle en kvinna ha kollat på min lägenhet, hon ville se hur den såg ut eftersom att hon kanske skulle byta till sig en mindre från den nuvarande. Förra veckan (när jag fortfarande var ledig idag) bestämde vi att hon skulle komma idag, men att hon skulle ringa under förmiddagen då jag påpekade att jag kunde bli inringd på jobbet. Bar mobilen på mig hela dagen utifall att hon skulle ringa (har aldrig mobilen på mig under arbetstid i vanliga fall) – men nej. Om hon nu inte ska/vill byta längre kan hon väl för fasen meddela detta?

Så, vad mer? Försöker att vara en duktig diabetiker och anteckna alla blodsockermätningar/insulindoser nu inför pumpstarten – men vet ni hur jäkla svårt det är när man jobbar? Ibland hinner jag knappt ta mitt insulin, utan får kasta mig in på toan för att ta några enheter innan nästa uppgift kallar. Sen när jag väl har tid att skriva ner doserna m.m. så har jag ju redan glömt av hur mycket insulin jag tagit. Gissa om det ska bli skönt med pump?

Nu ska jag väl ta ut Joppegrisen och sen får jag väl försöka tvinga mig till att sova – får hjärtklappning bara av att skriva det. -.- Sov gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*