Det är över…

Gaaaah! Semestern är alltså slut nu? Hur fan kan det vara laglig med endast två veckors semester, varav den sista veckan mest har varit fylld med ångest över att jobbet börjar? Får väl bara bita ihop antar jag. Har dock en idealisk första vecka; jobbar tre dagar och har en tredagarshelg att se fram emot. Förhoppningsvis blir det en liten dagstur under helgen också.

Igår hade vi våra kära vänner, tillika uppfödarna till våra schäfrar, här på besök. Vi tränade lite hund och pratade lite strunt, som man ska helt enkelt. Jag bad om att de skulle testa att kampa med Simon, mest för att se hur han reagerar då det bara är jag (och “mormor”) som kampar med honom. Det gick finfint och han börjar att ta sig grabben. Idag när jag gick ut med honom en sväng på gräsmattan så taggade han till direkt när han såg bollen (köpte en ny under SSM då de andra inte håller. Den här verkar bra dock!), precis som jag vill ha det! 😀

Nä, jag har fan inte gjort många knop idag. Mest sörjt att semestern är över – men nu gäller det att peppa lite inför nästa år och alla mina mål då. 😉

13jul001

13jul003

13jul004

Semester, SSM och motivation

Ja, vadå sämst på att uppdatera? Fattar inte varför egentligen, eftersom att jag nästan en gång om dagen kommer på mig själv att tänka “det där kan jag blogga om”. Vad har jag då gjort sedan sist? Jag har kört bil, jobbat, varit på hundutställningar, pysslat med hundarna och lite lagom av allt annat typ. Just nu har jag semester, sista veckan av min två veckor korta semester. Förra veckan var vi på SSM i Vårgårda!

Vi åkte hemifrån på onsdag förmiddag och anlände till Vårgårda och den stugan vi hyrt under tidig eftermiddag. Första kvällen åkte vi till Tånga Hed för lite utställningsträning och därefter åkte vi hem och tog det lugnt. Torsdagen bestod först av lite chill, besök på utställningsplatsen och montering av utställningstält. På kvällen var det dags för modprovsträning. Fredag, lördag och söndag var ganska lika; upp tidigt för att åka till utställningsplatsen strax efter sju. Sedan befann vi oss på utställningen fram till 6-7 på kvällen och därefter hem för att chilla en kort stund innan vi la oss och gjorde om allt dagen efter.

Det har varit hur kul som helst och jag har verkligen saknat allt som har med hund att göra. När jag var mindre så var vi på SSM en del år, så det var inte första gången direkt – och knappast den sista. Är sjukt taggad att få fram Simon till nästa år. Tanken var ju att han skulle ställas ut även i år, men det sket sig lite. Han har problem med växtvärk så jag har inte kunnat träna honom ordentligt och därför var det ingen idé att ens anmäla honom. Men nästa år, då hoppas jag på att det går bättre! Det jag tycker allra bäst om på SSM är modprovet, det säger ju lite mer om den mentala biten hos hundarna. Skulle kunna skriva en hel roman om vad jag tycker och tänker gällande det, men det får bli en annan gång.

Lite bilder från modprovet (Figuranter var Fredrik Steen samt Kenneth Bast):
ssm001 ssm002 ssm003 ssm004 ssm005

 

Nåja, ska försöka ta mig i kragen och skriva lite mer och förhoppningsvis fotografera lite mer nu här framöver. Inget jag lovar dock! 😉

Råa djur

I måndags var min lille skitunge Joppe ute på en löptur, även om han inte hade lov till det. Han stack iväg efter fyra stycken rådjur (kopplet gick av etc. etc.). Han har därefter varit medlem i det fruktade MC-gänget “Invalidos” och idag kom två modiga krakar från det rivaliserande gänget “RawAniMalz” för att se hur Joppisen mår. 😉

rawanimal001 rawanimal002 rawanimal003De sista två bilderna är på samma rådjur!

Gamla bilder och tankar

danmark004

Tycker verkligen om den här bilden. Lite som ett bevis på att konst är till för ALLA! Jag har verkligen lärt mig att uppskatta konst efter att jag började på Fotoskolan. Lite då och då inser jag små saker som jag lärt mig under tiden där, saker man inte tänkte på då eller som man inte har insett att man faktiskt har lärt sig. Under andra året och nu efteråt inser jag också hur mycket jag uppskattar och saknar lärarna på skolan, hur mycket de har lärt mig om både foto och livet i stort. Det är jag mycket tacksam över!

Den här möjligheten som jag tackat ja till skrämmer mig så fruktansvärt mycket. Inget är ju helt klart ännu, men bara det att jag fått en förfrågan är så galet stort. Det här är något jag har drömt om länge nu och jag hoppas att det blir av för det innebär så himla mycket för mig, inom både diabetes, livet, men jag tror nog att det kan hjälpa mig inom fotografering också. Jag får ta det kallt helt enkelt! (Lätt att säga när man är ett ångestfyllt, självkritiskt kontrollfreaksmonster. 😉 )

Nu ska jag sova så att jag tar mig upp imorgon – här har ni lite bilder från Danmarksresan 2012, både färg och svartvitt.

danmark001 danmark002 danmark003 danmark005